URL: http://gaardbutikken-treklover.dk.linux8.curanetserver.dk/index.php?id=120,0,0,1,0,0


Vi kom som det kan ses lidt hen i året før jeg fik sat gang i at fortælle lidt fra hverdagen her...møske fordi det bare er vinter og der ikke sker så forfærdelig meget i besætningen...men dyrene trives godt her hen over vinteren og vi håber stadig at finde en kunde til vores sidste tyrekalv fra sidste år B.I. Marabou som nu er fyldt et år og nærmer sig de 600 kg.

Vi venter også spændt på om B.I. Mille, tvillingen fra sidste år, vil begynde at vise noget brunst eller hun skal slagtes....

18.02.2017: I dag har vi fået vores senest indkøbte kvie hjem. Hazel Juliane som vi har købt hos Lisa og Lars, Hazel Hereford, Gl. Korup. Julle er en stor flot kvie, født d. 15.02.2015. Hun har  Juulsgård High Five som far og moderen er Kragelund Julle, en gammel solid kofamilie, så hun er en kvie vi venter os meget af. Hun kælver ultimo marts med Gross Dun Kevin, som vi allerede har set flere lovende kalve efter.

05.03.2017 I går lørdag fik vi drægtighedsundersøgt Rosenkær Ladysport som nu er i kalv med Home Town og kælver i september. Det ser vi meget frem til. Søndag leverede vi B.I. Marabou til Marlene, Aage og Emil Pedersen, Gelsted og vi håber de får meget glæde af ham.

12.03.2017 I dag har vi sendt B.I. Mille Pearl afsted til slagteren, hun var desværre en tvillingkvie, så det var den eneste vej, men dermed også slut med vores Princess og Pearl familie....

Nu glæder vi os bare til at få kalve fra de nyindkøbte kvier og vores to gamle hornede køer.....

01.04.2017 i aften fik vi året første kalv, da vores nyindkøbte kvie Hazel Juliane efter et forløb på kun fire timer kælvede og fik en fin tyrekalv på 45 kg, B.I. New Time, den første pollede kalv født her i besætningen. Faderen er Gross Dun Kevin, som efterhånden har fået så mange fine kalve og vi håber selvfølgelig at New Time også vil udvikle sig godt. Sættet er tilmeldt til det Fynske Dyrskue sammen med Rosenkær Ladysport.

9.11. 06 Det Fynske Dyrskue blev det bedste dyrskue for B.I.Hereford i mange år da vores nyindkøbte dyr klarede sig rigtig flot. Rosenkær Ladysport blev Kvie Champion og Res. Grand Champion hundyr og Hazel Juliane blev Res. Ko Champion. Sammen vandt de Bedste Par og fik begge 23 point og ærespræmie. Nu bliver det spændende at se dem på Landsskuet hvor begge deltager både i den ordinære bedømmelse og i Hereford-Ungdoms Showet.

11.06. Desværre blev det hurtigt hverdag igen da vi kom hjem... på vej hjem fik vi at vide at en ko havde kælvet og alt var godt - det viste sig at være B.I. Dominette som havde fået en kviekalv, dog med meget hvide ben, men levende og ellers fin... hvad værre var var at Sønderlund Countess var ved at kælve også og de vi ikke vidste hvor længe hun havde været igang valgte vi at ringe til dyrlægen.... det viste sig at hun ikke havde gået for længe, men kalven var alt alt for stor og vi kunne desværre ikke få den levende ud. trist, trist, men sådan er det desværre også at ha' med levende dyr at gøre - vi håber på bedre held for hende næste gang - hun står med et flot yver og ville helt sikkert have givet masser af mælk.

Herefter bruger vi den mellemliggende tid på at få lavet noget rigtig fint wrap så vinterfoderet også kommer i hus.

29.06 Landsskuet i Herning gentager Rosenkær Ladysport succesen og bliver igen Kvie Champion samt Res. Grand Champion. Desuden vinder hun hereford-Ungdom showet og bliver her Grand Champion - fantastisk flot med to meget kompetente udenlandske dommere - vi er meget tilfredse med vores køb af hende og glæder os nu til at få en kalv efter hende til september.

09.07 Vi har i dag slået helsæd som ender ud i 18 fine wrapballer, pakket om mandagen.

Om aftenen kælver B.I.Miss Charge og får en dejlig kviekalv efter Mandix Landlord. Vi opdager det først da hun er kommet - sådan skal det være at ha' hereford:-)

14.08. Desværre er der både glæder og sorger ved at have hereford og i dag dør B.i. Dominette pludselig og uden nogen påviselig grund, bortset fra at den tilkaldte dyrlæge mener at det måske skyldes hendes fedme, som kan have sat sig i de indre organer. Hendes to mdr. gamle kalv patter efterfølgende ved de andre køer og tager lidt græs og lidt fra kalveskjulet så hun klarer sig forhåbentlig - godt det er en kviekalv som kan erstatte sin mor.

17.09 Kælver vores dejlige Rosenkær Ladysport hurtigt og nemt og får en dejlig kviekalv.

29.12. Update på sidste del af 2017 er at vi jo fik Miss Charge hjem igen fra løbning med Hazel Rambo, det bliver en spændende kalv at få til sommer. Miss Charge har passet både sin egen og afdøde Dominettes kalv hen over sommeren og det ses på kalvene, som bliver taget tidliogt fra og nu forhåbentlig hen over vinteren kommer godt i gang med at vokse og tage på.

Til gengæld har vi i dag fået vægt på B.I. New Time som jo er til afprøvning på Ålestrup Avlsstation, han har i første periode haft en daglig tilvækst på 2222g og vi er meget glade og tilfredse. Det forlyder samtidig fra dem som har set ham deropee at han også udvikler sig godt eksteriørmæssigt.

Med denne sidste opdatering i år vil vi ønske alle et riftigt Godt Nytår