Forside      Åbningstider      Galleri      Kontakt      Aktuelt      Avlsdyrsalg      Privatlivspolitik
 
B.I. Hereford

B.I. Hereford blev startet i 1995 da vi, Keld Balle og Aase Ingerslev  købte vores ejendom her i V. Hæsinge.

 

Det vil sige at vi i 2015 kunne fejre vores 20 års jubilæum.

 

 

 

Aase Ingerslev, som i hverdagen arbejder som kliniksekretær hos Fåborg Øjenklinik, har arbejdet med hereford siden 1984 og har været medlem af Herefordforeningens bestyrelse gennem en årrække bl.a. som formand for avlsudvalget. P.t. rådgivningskonsulent for gårdbutikker under Herefordforeningens afsætningsudvalg og sekretær for Herefordforeningens bestyrelse siden generalforsamlingen 2015.

 

 

 

Keld Balle som nu er maskinfører på vores lokale V. Hæsinge Maskinstation har haft hereford siden 1993 og gennem flere år også været medlem af Herefordforeningens bestyrelse, og senest som formand frem til efteråret 2018. Keld er i 2017, efter 10 år som medlem af Kødkvæg Fyns bestyrelse netop udtrådt af denne. Keld er uddannet landmand og har tidligere arbejdet som forvalter på div. godser og har derfor en solid landbrugsfaglig baggrund for at drive et deltidslandbrug.

 

 

 

Vi har hver to voksne sønner hvoraf den ene, Michael, som har en lille ejendom tæt på vores, er meget herefordinteresseret og har sin egen besætning. Michael er udlært slagter og arbejder hos V. Hæsinge  Slagterforretning. 

 

 

 

Til ejendommen hører 8,5 ha hvoraf de 3,5 er skov hvorfra vi bl.a. får brænde til vores brændefyr, resten af jorden er udlagt med græs delt op i fem stykker så vi hvert år lægger en fold om. Det gør vi ved at så vårbyg med udlæg, hvilket vi så får lavet wrapballer af det første år, derudover laver vi som regel et slæt hø på et el. to stykker hvorefter køerne afgræsser resten af sæsonen.

 

 

 

Derudover har vi fra i år 5 ha i forpagtning som bliver brugt til grovfoder- og kornproduktion.

 

 

 

Vi holder meget af at gå på dyrskuer og derfor er en del af vores avlsmål naturligvis at lave dyr som egner sig til at blive vist frem på skuer landet over.

 

 

 

Staldforholdene var,da vi startede, ganske beskedne, gamle stalde med små bokse og stier, hvilket gjorde det meget primitivt de første år, men i 2000 tog vi alt ”indmaden” ud og sænkede gulvet 30 cm, dette gav meget lys og luft og da vi så fik sat nyt staldinventar fra VJ Staldinventar ind blev det en god og funktionel stald hvor vi har plads til 5 -6 køer med opdræt. Dyrene går i løsdrift og kan således gå ind og ud hele året.

 

 

 

Vi vil naturligvis gerne have besøg af folk som enten er interesserede i at se dyrene herhjemme  med henblik på selv at starte med herefordavl eller som bare gerne vil se hvor deres kød kommer fra.

 

 

Gårdbutikken Trekløver/B.I. Hereford, Vestergade 39, V. Hæsinge, 5672 Broby, 25 62 17 61

Webdesign by KH DATA