Forside      Åbningstider      Galleri      Kontakt      Aktuelt      Avlsdyrsalg      Privatlivspolitik
 
Året 2008

Den 31. december 2008  B.I. Hereford vil hermed gerne ønske alle et rigtig Godt Nytår med tak for gode Herefordoplevelser til alle indenfor "branchen". Som lovet er her de første billeder af nyeste skud på stammen, hun er døbt B.I. New Charge.

 

                    

Den 30.december 2008 Ja, så nåede den gamle ko at få to kalve inden for et år, B.I. Miss Charge har her i aften fået en dejlig kviekalv, der kommer billeder snarest.

 

 

Den 29. december 2008  Her på en af årets sidste dage blev der lige lidt tid til at få klippet de dyr som går inde, de var ved at ha' det lidt for varmt indimellem. så det var godt at få gjort selvom det i første omgang ikke ligefrem pynter på dem. Nu venter vi så på at vores gamle ko B.I. Miss Charge nedkommer med sin 9. kalv, spændende hvad det bliver.

 

Den 1. december 2008  Så er der billeder af vores nyeste kalv B.I. Topas

 

 

Den 23 november 2008 Så fik vi åbnet Gårdbutikken Trekløver, det var en fantastisk dag, se mere under rubrikken Gårdbutikken Trekløver

 

Den 18 november 2008  ja, det går lidt stærkt i de her dage, men skal da lige fortælle at den første af vores ET-kvier nu har kælvet, faktisk den 13. november, hun fik en dejlig kviekalv som hedder B.I. Topas, hun klarede det selv og begge har det godt. Samtidig går det planmæssigt fremad med at blive helt færdige til åbningen af Gårdbutikken Trekløver på lørdag.

 

Den 12. november 2008  Nu sker der spændende nyt her på ejendommen, vi har de sidste knap to måneder haft frygtelig travlt, da vi på den tid har ændret vores gamle foderrum til en splinter ny gårdbutik som åbner lørdag den 22. november med åben hus fra kl. 10.00 til 16.00 med masser af lækre smagsprøver og gode tilbud. Gårdbutikken Trekløverer et samarbejde mellem B.I. Hereford og Ingerslevs Hereford.

 

 

Den 20. oktober 2008  Så fik vi Holbæk dyrskuet godt overstået og med god succes både for os selv og de andre Fynske avlere. Vores ko B.I. Suncharge som var den ene ud af kun to udstillede blev ko champion og både hun og især hendes kalv, B.I. Duncan fik megen positiv omtale. Derudover havde vi vores nye tyr Peløkke Charley med, det var vist lidt overvældende for ham både at skulle køre så langt i lastbil og derefter opføre sig pænt i ringen så han gjorde ikke særlig god figur og blev nr. to i sit hold.

 

 

Den 13. oktober 2008  I denne weekend har vi haft dyrskueklargøring på programmet da vi udstiller to dyr på Holbækskuet i den kommende weekend. Den ene var nem, hun har været med før, men vores nyindkøbte avlstyr Peløkke Charley har vi haft lidt sjov med, han er stille og rolig, men har også været noget stædig, så vi har haft lidt arbejde med at få lært ham at gå pænt med en grime på. Det lykkedes dog igår at få ham til at forstå hvad det drejer sig om, så nu tror vi på det kommer til at går fint.

 

 

Den 14. september 2008  Vi havde idag besøg af Ingelise Grunnet og Christian Thomsen fra Tønder som havde kontaktet os da de, her på vores hjemmeside, havde konstateret at vi havde vores tyr B.I. be Kahlua til salg. Vi gik en tur i marken for at kigge på ham og Christian var ikke længe om at beslutte sig til at han skulle være deres nye avlstyr. Vi ønsker Ingelise og Christian tillykke med ham og håber han må lave rigtig mange gode kalve i det sønderjyske. Det er således anden gang vi sælger tyr til Ingelise og Christian som tidligere har haft B.I. Scorpio.

 

 

Den 9. september 2008  Vi har idag haft den store glæde at sælge 2 hundyr til en ny avler her på Fyn, faktisk er det snart et par måneder siden vi havde besøg af  Conny og Poul Erik Larsen, som ønskede at købe at par hundyr, men p.g.a. blue tounge vaccinationerne valgte vi først at levere dem her efter at de var færdigvaccineret og det er jo en stor fornøjelse at levere dyr til mennesker som for det første har glædet sig til at få dem, men også har sat alt i scene på bedste måde med fin indhegning, kalveskjul , halmhæk og sågar en ny rundbuehal til at gå ind i, for slet ikke at tale om masser af grønt græs og meget naturskønne omgivelser. Vi ønsker Conny og Poul Erik rigtig megen held og lykke med dyrene.

 

 

Den 8. september 2008 Vi har idag vaccineret alle dyr 2.gang, det tog under 10 min., så det var nemt.

 

 

Den 6. september 2008  vi har fået drægtighedsundersøgt og alle er med kalv, dejligt, det mest fantastiske er at vi inseminerede B.I. Suncharge den 3. juli, altså knap 5 uger efter kælvning, satte hende i lastbilen og kørte hende til Landsskue og hun er drægtig, nogen gange har man lov at være heldig, hun er løbet med Patton, så det bliver spændende.

 

Den 26. august 2008  Har lige opdateret alle S-indekser

 

 

Den 22. august 2008 Så er der billeder både af vores nye tyr Peløkke Charley, som ser ud til at trives godt her og af B.I. Delight Charge som lige er blevet 7 mdr.

 

 

Den 17. august 2008  Ja, engang imellem har man lov at være heldig, vi har i dag fået leveret 45 mini-bigballer nyhøstet, dejlig tørt hvedehalm som nu er dækket med plastic og klar til vinteren. Faktisk vil vi jo helst have vårbyghalm, men det er umuligt at få fra vores leverandører i år, men det går fint alligevel, bare det er tør og god kvalitet.

 

 

 Den 11. august 2008 Nu er der endelig sket noget som er lidt mere spændende en oprydning og vedligeholdelse - vi har købt en ny avlstyr- han hedder Peløkke Charley og er en Wabash Sandstone 200L og med Peløkke Silver Britt 24 som mor, det er den kæmpestore ko som bl.a. to gange har været res. grand champion i Odense. Charley er 11 mdr. og ser, synes vi, rigtig godt ud med masser af kød og gode lår, nu bliver det bare spændende at se hvad han udvikler sig til. Der kommer snarest billeder af ham her på siden.

 

 

Den 10. august 2008 Så gik endnu en week-end med at få gjort gode ting - vi har fået vasket hele stalden ned samt kalket og malet - så nu er vi klar til den nye sæson. Det er utroligt som det pynter!!

 

 

Den 4. august 2008  Endnu en måned er gået og det er tid til at komme med lidt nyt. Vi har holdt ferie og nydt at være herhjemme det meste af tiden, det er rart at have tid til at få malet og ordnet lidt hist og her efter at forsommeren jo altid er så fyldt med dyrskueklargøring at man somme tider ikke synes man når andet. På trods af at der ikke har været for meget græs p.g.a. en lang tørke periode passer dyrene jo næsten sig selv og man kan bare glæde sig over at se kalvene vokse og trives. I dag er det nærmest efterår med regn og rusk, men vi glæder os over regnen og håber på at der efterfølgende igen  kommer sol og sommer  så vi kan få lavet noget mere vinterfoder og få noget halm hjem. 

 

 

Landsskuet 4. - 6 juli 2008 Så oprandt de dage som mange af os herefordavlere har set frem til de sidste 8 år - det store WHC Show på landsskuet og man må nok sige at alle forventninger blev opfyldt, de personer som har stået i spidsen for dette arrangement fortjener alt den ros de kan få. Det var nogle fantastiske dage med et meget veltilrettelagt program. Herfra deltog vi med en ko med kalv, nemlig vores tidligere vinder på bl.a. Landsskuet B.I. Suncharge med sin kalv B.I. Duncan, Suncharge vandt sit kohold og det var vi meget godt tilfredse med. Tak for nogle gode dage til alle vores Herefordkolleger landet over

 

 

Det Fynske Dyrskue 13.- 15. Juni 2008   Her hos os varer Det Fynske Dyrskue nærmest en hel uge - vi startede tirsdagen før med at vi er en 10 stk. som mødes på dyrskuepladsen for at sætte telt og PR stand op, samt rigge pladsen til med bannere o.sv. Det er en hyggelig start på skuet, som vi slutter af med vores medbragte kaffe og kage, en god gammel tradition som snart har stået på i mange år. Torsdag er det så pakning af de sidste ting, samt afhentningen af dyrene, ankomsten til Dyrskuepladsen, indvejning, sammenligning og snak.
Fredag morgen op kl. 03.30 for at komme ind på pladsen i god tid så vi kan få vasket, blæst og måske lige rettet det sidste på dyrene. I år havde vi 4 stk. med, 3 kvier og en ko med kalv og vi var godt tilfredse med resultatet af bedømmelserne med 2 fløjpladser med 23 point og 2 lidt længere nede i rækken med 22 point. Desuden blev koen, Peløkke Brithishette 6 med sin kalv B.I. Don Kahlua, Reserve Ko Champion, meget godt af en 2 års ko med en knap 3 uger gammel kalv.
Lørdagen gik med par og besætningskonkurrencer samt mønstringskonkurrencer, besøg af  gæster og en masse snak, om aftenen var der fælles Kødkvægaften med en sponsoreret gris som blev grillet på stedet af Stefan fra V. Hæsinge Slagterforretning som også stod for tilbehøret. En rigtig hyggelig aften med god snak på tværs af racerne.
Søndagen går jo som regel hurtigt, da der jo allerede til middag er ærespræmieuddeling, og næsten traditionelt kom der en kæmpe regnbyge netop som vi stod i ringen, så alle som fik ærespræmier blev også våde. Derefter har vi fælles udpakning af præmier samt champagneskål i pokalerne, efterfulgt af mad fra grillen. Og så er det ved at være slut og folk begynder så småt at pakke deres ting sammen.

Her i huset holder vi en fridag om mandagen for lige at få hentet de sidste ting på Dyrskuepladsen og for at ha' lidt tid til at få pakket alt ud igen og komme lidt i orden herhjemme. Det gik dagen da også rigeligt med.

 

 

Søndag den 08.06.08   Så gik den weekend med masser af dyrskueklargøring, skjorter som sku' stryges, ting findes frem og pakningen så småt igang, dejligt vejr stadig væk, selvom vi snart ønsker os noget regn, men det kommer nok samtidig med vores dyrskue. Vi fik også lige været i Roskilde og set bedømmelsen af Hereford dér, 55 tilmeldte - flot Sjælland - og gode  dyr var det. vi havde en hyggelig dag. Vi  fik også presset 375 småballer hø og sat dem på loftet - duften af frisk hø er jo herlig - og det er rart at ha' i løbet af vinteren.

 

 

Mandag den 02.06.08  Ja, så kom der lige én og spurgte om vi ville ha' et stykke græs til hø, og da vi jo ikke aner om det hele snart tørrer væk var der ikke andet at gøre end sige ja tak, så nu satser vi på at lave nogle småballer hø, selvom det bliver lidt hektisk her op til dyrskuet hvor der også er mange andre ting som skal klares, men det er nu altid rart med noget godt hø.

 

 

Søndag den 01.06.08  Endnu en strålende dag som blev brugt på at dyrskueklargøre tre kvier til Det Fynske Dyrskue, de to har været med før og det gør det jo noget nemmere, den tredie skulle lige lære hvordan man går pænt, men hun skal nu nok komme efter det. Alle tre blev vasket og klippet og det pynter som sædvanlig på dem.

 

 

Lørdag den 31.05.08  Tja, sådan er livet, nogen gange venter og venter man og andre gange sker tingene før man havde forventet. Da vi kom hjem lørdag eftermiddag efter en god dyrskuedag i Åbenrå fredag, en overnatning og en indkøbtur lørdag formiddag var Suncharge i gang med at kælve, faktisk en 5-6 dage før tiden, vi skulle ud af døren igen, men hun klarde det hurtigt og nemt og fik en dejlig tyrekalv efter Sandstone, han er døbt B.I. Duncan.

 

 

Mandag den 26.05.08  Py ha!!! så nåede hun det, ja vi var lige ved at blive nervøse for at Brithishette ikke skulle nå at kælve  14 dage før starten på Det Fynske Dyrskue, men idag fik hun en dejlig tyrekalv som allerede er døbt B.I. Don Kahlua, alt gik fint og han var på benene efter én time og pattede efter 3 timer.

 

 

Torsdag den 22.05.08  Så er hjemmesiden opdateret med de nyest tilgængelige S- indekser

 

 

Mandag den 19.05.08  Så sendte vi den sidste tyrekalv fra sidste år til slagt, ærgeligt nok blev han aldrig bedre, det havde været sjovere at ha' udstillet ham til sommer, men det blev han ikke god nok til. Til gengæld er der så om 14 dage nye forsyninger til fryseren rundt omkring.

 

 

Søndag den 18.05. 08   Stadig fint vejr og vi får wrappet vores nyslåede græs, dennegang i rundballer, 9 stk., som vores flinke nabo lige fik lavet til os.

 

 

Lørdag den 17.05.08  Keld og Michael brugte hele dagen på at få renset dybstrøelsen ud fra begge vores stalde, dejligt at få det gjort hurtigt efter at dyrene er kommet på græs, så nu er det bare med at få vasket ned og kalket så vi er klar til den nye sæson.

 

 

Fredag den 16.05.08   blev dagen hvor vi slog første slæt græs, kun en lille ha. som nok bliver wrappet én af de næste dage, det er jo stadig solskin og tørt og selvom vi snart kunne ønske os lidt regn klarer græsset sig fint endnu. Vi har også idag besluttet at sætte et par dyr til salg, se mere under avlsdyrsalg.

 

 

Torsdag den 01. 05.08  Som jo også var Kr. Himmelfartsdag lukkede vi køerne på græs og som vi plejer at sige her i huset at lige så hyggeligt som det at få dem ind om efteråret mindst lige så skønt er det at få dem på græs og se hvordan de nyder det. Så vi har brugt fridagene til at få gjort en masse ved renoveringen af vores have og samtidig kunne gå og nyde dyrene på græs. Vi er også blevet færdige med omlægning og tilsåning af græsmarker.

 

 

29.04.08 Så  har vi lige en dejlig historie herfra B.I. En rigtig solstrålehistorie om en kvie som får sin første kalv, vores B.I. Beauty Charge, efter Mandix Valiant, havde da vi kom hjem i eftermiddag fået en fin lille kviekalv på 40 kg, hun var lige født da vi kom hjem og kort efter var hun oppe og patte og koen var ren inden aften. Det er sådan det skal være at få herefordkalve. Se det første billede under køer/kvier: B.I. Beauty Charge
Som opstart til denne nye udgave af vores hjemmeside vil vi starte med lidt opdateringer på det sidste års tid.
2007 blev endnu et godt dyrskue år for B.I.Hereford, vi havde vores to ET tvillinger B.I. Princess og B.I. Diamond med på Det Fynske Dyrskue og Princess som på det tidspunkt kun var 9 mdr. blev Kvie Kalve Champion og efterfølgende  Reserve Grand Champion hvilket vi naturligvis var meget glade for, dagen efter blev de to valgt til Bedste Par.
På Landsskuet i Herning havde vi også B.I. Princess med og hun blev her Reserve Kalve Champion, hvilket vi også var rigtig godt tilfredse med.
Som sommeren gik stod det også klart at vi var nødt til at sige farvel til et par af de gamle køer, vores gode gamle "Fru Nielsen" som havde fået en tyrekalv i foråret fik igen voldsom yverbetændelse og blev faktisk helt gold så hende måtte vi lave til hakkekød, kalven har dog klaret sig og bliver en fornuftig slagtekalv.
Mere ærgeligt var det med vores næsten nyindkøbte Peløkke Brithishette som viste sig at have dårlige klove, hun fik lov at gøre sin kviekalv fra april måned færdig før hun også måtte til slagteren, heldigvis har vi jo stadig 2 kvier efter hende hvoraf den første kælver her i maj måned. 
Midt i januar fik vi vores første kalv i år, 10 år gamle B.I. Miss Charge fik endelig igen en kviekalv, en fin lille dame på 46 kg efter Broadway. Hun hedder B.I. Delight Charge, spændende at se hvad hun bliver til. 
Derudover har vi brugt foråret indtil videre på at udvide vores kødsalg, da vi har kunnet mærke en tiltagende efterspørgsel på godt kvalitetskød, vi har i den anledning lavet et samarbejde med Michael  så vi på den måde får glæde af hinandens evner.
Vi har også forpagtet 3 ha jord hos naboen, så Keld har haft nogle travle dage med at få pløjet og tilsået, der skulle gerne blive nogle gode wrapballer i løbet af sommeren.

Gårdbutikken Trekløver/B.I. Hereford, Vestergade 39, V. Hæsinge, 5672 Broby, 25 62 17 61

Webdesign by KH DATA