Forside      Åbningstider      Galleri      Kontakt      Aktuelt      Avlsdyrsalg      Privatlivspolitik
 
Året 2012

 

Så er vi kommet igang med 2012 og jeg vil forsøge at opdatere denne sektion af hjemmesiden lidt mere regelmææsigt i år.

Sidste år blev en stor del af energien brugt på at udvikle konceptet omkring Gårdbutikken Trekløver, som vi trods krisetider synes vi efterhånden har fået godt igang.

Året i år indtil nu har været stille og roligt, vi har fået en enkelt kalv, B.I Suncharge har fået en dejlig tyrekalv efter Patton, han er født d. 18 feb. og ser her medio marts lovende ud.

Vores brænde til næste sæson er savet og kløvet og ligger nu en fin kule og får lidt blæst og sol inden det skal ind i brændeskuret.

Keld er så småt startet på markarbejde og er gået igang med at stubharve vores nye forpagterjord oppe i V. Hæsinge.

I morgen lørdag holder Herefordforeningen generalforsamling så da går dagen med det.

Mandag d. 23. april, markarbejdet er afsluttet i første omgang, alt brændet er kørt ind i brændeskuret og vi er ved at rydde op og gøre klar til Kødvægets Dag/ Åben Stald d. 12. maj, vi håber at få et par kalve mere inden  så der er lidt mere at kigge på. vi har aftaler med forskellige boder som kommer og viser deres varer og vi har selvfølgelig åbent i butikken. Hereford Klub Fyn griller og sælger vores grillpølser og der vil være en PR-stand med mulighed for at høre mere om racen.

 

Torsdag d. 26. april får vi endnu en tyrekalv, denne gang er det nbn Sydney som let og hurtigt kælver, to timer efter er kalve oppe og igang med at patte og koen bliver ren - sådan skal det være at have hereford...

 

Fredag d. 27. april, vi har idag solt og leveret 2 kvier til I/S Buse Landbrug ved Fredericia, det er 3. gang vi handler med brødrene Buse og det er jo dejligt for alle når man gennem årene får sådan et fint samarbejde. De 2 kvier er B.I. Cha Cha 2 og B.I. Silver Charge. Vi ønsker Niels og Kaj held og lykke med kvierne.

 

Så nåede vi ind i starten af maj måned og alt står grønt og fint. I løbet af sidste uge fik vi endnu 2 tyrekalve nbn First Lady d. 2. maj, B. I. Hurricane og nbn Domina d. 4. maj, B.I. Hugo. De sidste 3 her er efter Ingerslevs Future, vejede alle lige omkring 40 kg. og alle født fint og nemt, sådan skal det være at have hereford!! og når man så allerede efter nogle få dage kan se at de bliver runde og fine af masser af mælk synes man jo det går helt godt:-)

 

Nu glæder vi os til at vise hele besætningen frem på lørdag d. 12. maj til Kødkvægets Dag/Åben Stald. Vi håber at se rigtig mange gæster - både herefordkollegaer og andre interesserede. Vi har spændende boder, bla. står Hereford Klub Fyn for PR-stand og salg af grillpølser fra Gårdbutikken Trekløver. På gensyn!

 

Så er vi kommet hjem fra Landsskuet i Herning og som altid var det nogle hyggelige dage med "herefordfolket".  Vores store kvie B.I. Pearl vandt sit hold, så også set fra den vinkel blev det et fint dyrskue. Vi har også siden sidst, nemlig den aften vi kom hjem fra Det Fynske Dyrskue, fået en tyrekalv mere, B.I. Hubertus som har B.I. Princess som mor og Ingerslevs Future som far.. Han ser foreløbig spændende ud. Vi har også sat B.I. Huntpowersalgslisten, så hvis nogen står og mangler en tyr til næste sæson er det måske ham....

 

Den kommende weekend, d.14. og 15. juli holder Gårdbutikken Trekløver Sommergrill, se mere under "Aktuelt"

 

 En lille månedsopdatering for august måned 2012.  Vi har fået høstet vores 2 ha med korn, fint maltbyg, så "bonden" er glad og tilfreds. Der blev ca. 500 småballer fint vårbyghalm, som blev presset og kørt ind sidste søndag i det dejlige vejr, ugen optil havde vi også fået 22 bigballer vårbyghalm så nu kan både vi, Michael og vores hestenabo klare vinteren.

Idag d. 26.08 har vi haft besøg af Niels og Ole Nielsen, Bække, det var rigtig hyggeligt og Niels har købt vores tyrekalv fra februar 2012 B.I. Huntpower. Altid sjovt at sælge en tyr til avl og med salget til Niels kan vi vist også være sikre på at møde ham på næste sæsons dyrskuer. Vi siger tak for handlen og ønsker Kragelund Hereford  held og lykke med ham.

Vores 4 små tyrekalve udvikler sig godt, så der er stadig mulighed for at få en ny avlstyr fra B.I.Hereford.....

 

Så er B. I. Huntpower rejst afsted til Niels Nielsen, Kragelund Hereford. vi håber han fortsat udvikler sig godt og bliver en god avlstyr for Niels.

Ellers er køerne lukket på vinterfold og vinterfodringen er startet. Næste weekend skal vi så have gjort nogle kvier klar til Det Sjællandske Efterårsskue i Holbæk.

 

Vi fik overstået Det Sjællandske Efterårsskue med gode resultater. Vores to små kvier stod nr. 3 og 4 i deres hold og B.I. Lady Pearl vandt sit hold og endte med at blive Res. Kvie Champion og om søndagen vandt de tre kvier Bedste Besætningsgruppe, så alt i alt et par hyggelige dyrskuedage som vi er godt tilfredse med.

 

Vi skulle helt hen til 30.10. før det lykkedes at få en kviekalv i år. B.I. Delight Charge fik på oktobers næstsidste dag en dejlig kviekalv som samtidig er vores første Barnstormer kalv. Hun er opkaldt efter sin mormor og hedder B.I. Miss Charge. Spændende at se hvad hun udvikler sig til...

 

 Så går 2012 på hæld og jeg vil lige opdatere de sidste nyheder fra B.I. Hereford. Vi har hen over efteråret slagtet en ko som ikke blev med kalv og som havde tendens til forfangenhed, eneste trøst ved det er at der er gode priser på slagtekøer... derudover har vi solgt to køer med hver sin tyrekalv til Buse Landbrug.  Vi håber den ene tyrekalv måske kunne blive en avlstyr for dem og at de i de to køer får et par gode produktionskøer til besætningen.

Vi fik drægtighedsundersøgt  igen, igen igår. Den positive nyhed er at  B.I.Suncharge langt om længe er med kalv. Det bliver småt med kalve i 2013, men nu lukker vi snart vores nye avlstyr Slyks Hubert ud til de sidste og så håber vi på en flok efterårskalve:-)

Keld er igang med at renovere vores gamle maskinhus lidt med nyt tag så vi kan få nogle flere ting i tørvejr og så står brændesæsonen nok snart for døren...

Vil  slutte med at ønske alle herefordkolleger og andre som ser dette et rigtig Godt Nytår og på gensyn i 2013.

 

Gårdbutikken Trekløver/B.I. Hereford, Vestergade 39, V. Hæsinge, 5672 Broby, 25 62 17 61

Webdesign by KH DATA